• Fri frakt över 600 kr. og fri retur*
  • Leveranstid: 3-4 dagar
  • Stort urval: D-K kupa

BH Passform Guide

BH GUIDE

OMFÅNGSRIKT MISSTAG.

Är BH:ns omkrets för stor, får du inte rätt stöd för dina bröst. Bara att dra åt axelbanden löser inte problemet. Det ger bara effekten att BH:n glider längre upp på ryggen och det finns risk för att huden valkar eller bullar över BH-banden på ryggen – möjligen först när man rör på sig (och inte ens märker det själv). Det känns också lite obehagligt och man känner sig obekväm. De flesta tror då att BH:n är för liten, men nej, så är det faktiskt inte: det är BH-omkretsen som är för stor och gör att BH:n åker upp.

HELT VÅGRÄT!

BH-bandet runt ryggen ska sitta i vågrät linje runt kroppen. Väljs rätt omkrets, sitter ryggbandet i vågrät linje runt. Det är ryggdelen som bär 80% av vikten av dina bröst och det minskar trycket på dina axlar och avlastar dem. Största stödet ligger faktiskt på bandet runt kroppen och inte på axelbanden! LACE rekommenderar: En ny BH borde sitta tight och behaglig, i yttersta läget på bandet. Har BH:n använts en tid framöver så kan den töja sig lite och kommer att kännas lite lösare. Då kan man alltid dra åt lite till, fram till den inre hyskan.

HELT UTAN TRYCK

Din BH trycker under brösten, det känns obehagligt och ger inte så snygg form. Du kanske tror att BH:n är för liten. Men nej, så är det inte, den är faktiskt för stor i omkretsen. Välj en modell med mindre omkrets och kom ihåg att samtidigt ta en större kupstorlek, t.ex. gå upp från E till F.

PRECIS RÄTT.

Kolla dig i spegeln, se om BH:n sitter som den ska. Sitter den bra, i vågrät linje runt ryggen, har du valt rätt storlek. Att dra åt axelband för att få mer stöd fungerar inte. Axlarna belastas då helt i onödan och det känns obehagligt och inte alls komfortabelt. Prova med mindre omkrets då, det är troligtvis den som är för stor.

LÖS- ELLER ÅTSITTANDE?

Om din BH inte vilar tight mot kroppen är det fel storlek. Antingen är kuporna för små och/eller omkretsen är för stor. Prova en BH med större kupor och mindre omkrets.

PERFEKT PASSFORM.

Den perfekta BH:n sitter tight intill brösten. Om du sätter ett finger mellan huden och mittdelen fram, skulle det nästan inte finnas något utrymme.

HÄNDERNA UPP, FRAM MED BRÖSTET

Prova om din BH sitter bra. Res händerna upp i luften och kolla om BH:n glider upp eller om brösten faller ur kuporna utan att BH:n kan hålla dem på plats. Om så är fallet, då borde du välja en BH med mindre omkrets och kanske större kupa.

FAST GREPP.

Har du valt precis rätt omkrets och kupstorlek kan du bara resa armarna över huvudet och behöver inte vara orolig: den här BH:n ger alltid bra stöd och inget faller ur!

BRÖSTEN PUTAR ÖVER!

Får du liksom „dubbla bröst“ när du rör på dig, putar det över eller skär in? Då har du valt för liten kupstorlek eller en BH-form som inte passar dina bröst. Tänk på: Push-up effekt uppnås INTE när man har på sig en BH med för små kupor – välj istället en push-up BH eller en fodrad balconette-BH.

VÄLFORMAD BYST!

Har du hittat rätt storlek så sitter dina bröst visserligen helt perfekt i kuporna utan att kuporna skrynklar sig. Byglarna ligger tätt intill kroppen hela vägen. Bröstvårtarna är precis i mitten av kuporna. Nu kan du köra t-tröja testet: Ta på dig en åtsittande t-tröja. Övergången mellan toppen av bröstet och BH:n ska vara helt slät.

AJ, MINA AXLAR!

Vi har nog alla sett det någon gång – att axelbanden skär in i axlarna. Är det för mycket belastning på axelbanden kan de skava och skära in i axlar och ryggen och det kan leda till smärtor i axlar och nacken. Lossa på axelbanden och välj en mindre omkrets. Kom ihåg att det är 80% av stödet, som ligger på bandet runt ryggen och inte på axelbanden! Axlarna ska inte bära mer än 20%.

ABSOLUT BEHAGLIGT!

När 80% av stödet BH:n ger kommer från ryggbandet och axelbanden bara bär 20% av bröstens vikt, då har du hittat rätt passform och rätt storlek! Axelbanden sitter precis lagom strama på dina axlar så att det känns behagligt. Annars skulle det inte vara möjligt att ha BH utan axelband – och det funkar när du har på dig BH i rätt storlek!

SAMMENFATTNINGSVIS ...

  1. BH-knäppningen vilar vågrätt mot ryggen.
  2. BH:n sitter i vågrät linje runt kroppen.

  1. Mittdelen fram på BH:n ligger tight intill bröstbenet.
  2. BH:n ligger tight under bysten.

  1. Två välformade bröst och inte „dubbla“.
  2. Axelbanden skaver inte och skär inte in.