• Fri frakt över 600 kr. og fri retur*
  • Leveranstid: 3-4 dagar
  • Stort urval: D-K kupa

SPORT BH UTIFRÅN SPORTKATEGORI

Att hitta rätt sport-BH kräver mer än att bara hitta den passande BH-storleken. Valet av rätt sport-BH beror mycket på vilken träningsform och aktivitetsnivå du håller på med. Lågintensiv träning kräver inte så pass mycket support som en mer intensiv sport med exempelvis hoppande eller studsande element samt många snabba rörelser. Därför finns även skillnader mellan sport-BH:ar. Välj den som är mest anpassad för just din träning.

LACE vill underlätta valet av rätt sport-BH och tycker det är bäst att utgå från just träningsformen för att hitta den rätta sport-BH:n med bästa stödet. Därför delades sport-BH:arna upp i fyra sportkategorier. Kategori 1 avser lågintensiva sporter och träning som är lugnare, utan snabba, hoppande rörelser, där det inte behövs så pass starkt stöd. 4 är den sportkategori som kräver mest support p.g.a många snabba, studsande rörelser. Sport-BH:ar som tillhör denna kategori ger alltså mest support och stöd utav alla.

LACE erbjuder ett brett sortiment av sport-BH:ar för kvinnor med större byst. Alla sport-BH:ar finns i större kupstorlekar och ger riktigt bra support vid lågintensiv till mycket intensiv träning.

VAD BETYDER INDELNINGEN I SPORTKATEGORIERNA?

Klassificeringen av sport-BH:ar efter just träningsform resp. aktivitetsnivå finns exklusivt hos LACE och avser samtliga varumärkens modeller av sport-BH:ar. Indelningen i resp. sportkategori är baserad på faktorer som tyg/material och passform, byglar, supportelement och sömmar samt inkapsling d.v.s. separering av brösten genom kupor, kompressionsfunktion och sist men inte minst på feedback och omdömen från både kunder, LACE-modeller och medarbetare. Alla dessa faktorer bidrar till att kunna kategorisera de olika Sport-BH:arna efter träningsform och funktion så att det blir lättare att hitta den rätta sport-BH:n: utgående från egen träning och storlek!

VILKEN KATEGORI PASSAR MINA BEHOV?

Sport-BH:ar i kategorin 1 till 2 är perfekta för lättare träningsformer med lugnare rörelser som t.ex. yoga, gång, styrketräning och konditionsträning.

Sport-BH modeller i kategorin 2 och 3 är bra lämpade för medelintensiv träning som t.ex. cykling, dans eller skidåkning.

Sport-BH:arna i kategorierna 3 och 4 är perfekta för sporter och aktiviteter där det finns många snabba, studsande, hoppande rörelser som t. ex. löpning, hopp eller ridning.

Vet du inte riktigt vilken kategori din träningsform tillhör eller pendlar du mellan två, välj helst den sport-BH som tillhör den högre kategorin för att vara på den säkra sidan. Då får du i alla fall modellen som ger bäst stöd och support. Tycker du det är bra med just den sortens kategorisering som hjälp och vägledning för att hitta rätt sport-BH, håll bara utkik efter grafiken „Sportkategori“ på första bilden av produktbeskrivningen.

OBS: Var god och tänk på att de flesta sport-BH modellerna finns i många olika storlekar. Därför kan det vara så att vissa modeller i mindre band- och kupstorlekar hör till en högre kategori. Dessutom är det möjligt att några Sport-BH modeller som finns i lägre kategorier duger bra för mer intensiva träningsformer också. Är du ute efter en sport-BH som ger bästa möjliga stödet i just större kupstorlek, välj den högre kategorin även om det handlar om en sport med lägre intensitet eller lugnare rörelser för att verkligen få den bästa supporten. Och det är aldrig fel på lite extra stöd vid träning. LACE är mycket angelägen om att erbjuda rikigt bra, funktionella sport-BH:ar i kupstorlekar D+ så att kvinnor med större byst kan träna tryggt och säkert.