• Fri frakt över 600 kr. og fri retur*
  • Leveranstid: 3-4 dagar
  • Stort urval: D-K kupa

Sport BH: Inkapslande kupor och kompression

Sport-BH:ar finns i många utföranden och stilar, men efter deras funktion kan de klassificeras i två kategorier: Inkapsling och kompression. Det finns också sport-BH:ar som kombinerar båda dessa egenskaper för att ge max stöd. De flesta Sport-BH:arna i större kupstorlekar utmärks av inkapslande kupor eller kombinerar just inkapsling och kompression.

INKAPSLING

Inkapsling betyder att brösten hålls runt och upp; varje bröst är liksom inkapslat av kupan för att få det bästa stödet. Denna konstruktion har också lyftande effekt och brösten ligger inter platta mot kroppen. Brösten hålls på plats och kan knappt röra sig åt sidorna. Samtidigt minskas bröstens rörelser upp och ner. Ännu mer support ger byglar i kombination med de separata kupor som omsluter varje bröst för sig. Sport-BH:ar med bygel och inkapsling passar bra för den större bysten eftersom de verkligen ger max stöd. Dessa sport-BH:ar är väldigt lika vanliga bygel-BH:ar dessutom.

Många bygellösa Sport-BH:ar i större kupstorlekar följer samma inkapslingsprincipen. Varenda bröst omlsutas av egen kupa. Kupans form och sömmarnas genomtänkta placering håller brösten separerade. Några tycker dock att sport-BH.ar utan bygel inte separerar brösten och att det känns som om brösten pressas mot kroppen och ser plattare ut istället för att lyfta och hålla isär brösten.

Panache Sport-BH:ar med bygel

Elomi Energise

PrimaDonna Sport The Mesh


INKAPSLING & KOMPRESSION

Alla sport-BH:ar hos LACE följer inkapslingsprincipen åtminstone till en viss grad, trots att det finns modeller med starkare kompressions-funktion än andra. Det är svårt att generellt säga vilken modell är bäst. Var och en ska ta reda på vilken är bäst för just den egna kroppen, vilken känns mest bekväm och funktionell. Passformen, komfort och stöd. Det är de avgörande faktorerna vid valet av rätt sport-BH. Det är viktigt att prova på fler modeller och även röra sig så att man på ett ungefär vet, hur det känns under träningen. Bara på så sätt kan man ta reda på om sport-BH:n ger tillräckligt bra stöd utan att skava, knipa, trycka, glida. Oavsett om du väljer en sport-BH med eller en sport-BH utan bygel.

Anita Momentum mit bügel

Shock Absorber Active Multi

Freya Sonic


KOMPRESSION

Sport-BH:ar med kompressions-funktion pressar brösten mot kroppen som ger stöd och minskade rörelser av brösten under träningen. Den här sortens support separerar dock inte brösten, det finns inte enskilda kupor som omsluter varenda bröst, håller och lyfter. Den här passformen pressar brösten mot kroppen och ger stödet på detta sätt. Idén som ligger bakom den här principen är att ju hårdare brösten tryckas mot kroppen, desto mindre kan de röra sig. De flesta kompressions-BH:ar har inga byglar och inga kupor. Sport-BH:ar med kompression finns dessutom inte i vanliga BH-storlekar utan i storlekarna S-M-L. Därför kan det vara svårt att hitta rätt storlek eftersom det inte finns uppgifter om kupstorlek och inte specifika angivelser av kupstorlekar heller.